Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Välkommen!

Digital humaniora öppnar nya möjligheter och reser nya utmaningar kring hur vi kan utveckla tekniker och metoder för att effektivisera redan etablerade forskningsformer och formulera helt nya frågor. 

Centrum för digital humaniora (CDH) vill erbjuda en plattform för att utforska och tillämpa de möjligheter och perspektiv som digitaliseringen kan erbjuda. Humanistisk forskning och undervisning kan förstärkas, förnyas och berikas såväl av digitala material, verktyg och metoder som av teorier, perspektiv och omprövningar tillkomna i dialog med vår samtids digitala kultur. 

Vill du ha våra nyhetsutskick? Registrera din adress här!

 

Nyheter

  • Platsers betydelse för hälsa och välbefinnande

    [2017-05-17] En workshop om platsers betydelse för hälsa och välbefinnande hölls på tisdagen vid Nätverket för medicinsk humaniora. Arkitekter, läkare, psykologer, konstnärer och forskare samlades för att diskutera olika platser och vilken funktion de fyller. - Studier visar att hur vår miljö ser ut påverkar vår förmåga att läka, sa arkitekten Hanna Morichetto.

  • Nya appar för medborgarforskning tema på workshop i april

    [2017-04-19] Den 25-27 april hålls en internationell workshop om nya mobilverktyg för medborgarforskning på Göteborgs universitet. Intresserade av medborgarforskning bjuds in att delta, det finns några platser kvar. - Vi fokuserar på utveckling av mobila applikationer och plattformar, säger Dick Kasperowski, forskare inom vetenskapsteori och en av arrangörerna för dagarna.

  • Han gör det nordiska kulturarvet tillgängligt

    [2017-03-29] Dansk mytologi, digitalisering och koreansk punkrock - forskaren Timothy Tangherlini har många järn i elden. Men som gästprofessor hos Centrum för digital humaniora är det fullt fokus på databaser för nordisk litteratur och folklore.

Masterprogram i Digital humaniora

Följ oss på Facebook

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-06-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?