Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Välkommen!

Digital humaniora öppnar nya möjligheter och reser nya utmaningar kring hur vi kan utveckla tekniker och metoder för att effektivisera redan etablerade forskningsformer och formulera helt nya frågor. 

Centrum för digital humaniora (CDH) vill erbjuda en plattform för att utforska och tillämpa de möjligheter och perspektiv som digitaliseringen kan erbjuda. Humanistisk forskning och undervisning kan förstärkas, förnyas och berikas såväl av digitala material, verktyg och metoder som av teorier, perspektiv och omprövningar tillkomna i dialog med vår samtids digitala kultur. CDH har en stark förankring i tvärvetenskap och metodutveckling, i synnerhet genom den framträdande position som språkteknologin, Språkbanken och Center for Language Technology har vid GU. Men humaniora fyller också en viktig roll genom att problematisera olika förhållningssätt till ny teknik och dess användning. Digital humaniora behöver alltså inte enbart handla om verktyg och tekniker utan kan bidra med kritiska perspektiv och nyskapande sätt att tänka kring hela den humanistiska diskursens relation till historien, samtiden och framtiden.

Digitalt museum över Ivar Arosenius

Centrum för digital humaniora står bakom en framtida webbplats där målningar, brev, fotografier och anteckningar av konstnären Ivar Arosenius samlas. Läs mer...

 

Vill du ha våra nyhetsutskick? Kontakta Katarina Wignell.

Masterprogram i digital humaniora

Hösten 2017 startar ett nytt masterprogram i digital humaniora!

Kalender

Till kalendern

Följ oss på Facebook

Masterprogram i digital humaniora

Masterprogram i digital humaniora

Programmet för framtidens humanister!

Litteraturbanken

Litteraturbanken

Hos Litteraturbanken kan du läsa och söka i svenska klassiska verk!

Språkbanken

Forskningsenhet vid institutionen för svenska språket, Göteborgs universitet.

Digital humaniora i Norden

Ska stärka forskning, utbildning och förmedling inom digital humaniora i Norden.

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-03-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?