Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Välkommen!

Digital humaniora öppnar nya möjligheter och reser nya utmaningar kring hur vi kan utveckla tekniker och metoder för att effektivisera redan etablerade forskningsformer och formulera helt nya frågor. 

Centrum för digital humaniora (CDH) vill erbjuda en plattform för att utforska och tillämpa de möjligheter och perspektiv som digitaliseringen kan erbjuda. Humanistisk forskning och undervisning kan förstärkas, förnyas och berikas såväl av digitala material, verktyg och metoder som av teorier, perspektiv och omprövningar tillkomna i dialog med vår samtids digitala kultur. 

Vill du ha våra nyhetsutskick? Registrera din adress här!

 

Nyheter

  • Ny klusterledare för kulturarv och hälsa

    [2017-09-18] Större fokus på relationen mellan kulturarv och hälsa. Mindre fokus på standardiserade behandlingsmetoder vid psykisk ohälsa. Det är två saker som efterfrågas av Elisabeth Punzi, ny ledare i CCHS:s forskningskluster Heritage and Wellbeing.

  • Ny lektor kopplar digital teknik till kulturhistoria

    [2017-09-14] Han intresserar sig för mediernas historia och samtid, och ser kopplingar mellan 1700-talets salongskultur och dagens sociala medier. Jonas Ingvarsson är nyanställd lektor vid Göteborgs universitet och ska bland annat arbeta med utbildningen Redaktionell praktik.

  • Platsers betydelse för hälsa och välbefinnande

    [2017-05-17] En workshop om platsers betydelse för hälsa och välbefinnande hölls på tisdagen vid Nätverket för medicinsk humaniora. Arkitekter, läkare, psykologer, konstnärer och forskare samlades för att diskutera olika platser och vilken funktion de fyller. - Studier visar att hur vår miljö ser ut påverkar vår förmåga att läka, sa arkitekten Hanna Morichetto.

Masterprogram i Digital humaniora

Följ oss på Facebook

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-06-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?