• Årsmagasinet Humanisten är här

[2017-03-24] Humanisten är ett årsmagasin för alla som är intresserade av verksamheten vid Humanistiska fakulteten. I dagarna skickas magasinet ut till bland andra anställda och alumner. Här är det rykande färska numret i digital version.

• Seminarium om en av vår tids största frågor: digitalisering

[2017-03-20] - Digitalisering är en av vår tids stora samhällsutmaningar och innehåller många fler dimensioner än bara teknik, påpekade rektor Pam Fredman när hon på måndagseftermiddagen hälsade välkommen till seminariet Digitalisering - teknik med människa. Seminariet är en del i en serie där regeringen för dialog om aktuella frågor med olika lärosäten ute i landet. Bland de medverkande fanns därför Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

• Seminarium om en av vår tids största frågor: digitalisering

• Digitaliseringen för oss närmare naturen

[2017-03-20] Digitalisering kan vara ett hjälpmedel och ett sätt att underhålla - men förändrar också vår syn på naturen omkring oss. Det menar Dolly Jørgensen, universitetslektor i Teknisk- och Miljöhistoria vid Luleå tekniska universitet. Under konferensen Digital Humaniora i Norden talade hon om den nya natur som vi människor skapar i vår tidsålder - Antropocen.

• Nya möjligheter när digitalisering är på agendan

[2017-03-20] Digitaliseringen ger oss nya möjligheter att analysera litterära texter, bilder och konst. - Digitaliseringen kommer att inträffa och måste utvecklas över hela jorden, sa Pam Fredman, Göteborgs universitets rektor, under sitt inledande tal till konferensen Digital humaniora i Norden som arrangerades av Centrum för digital humaniora. I år förde den samman 193 deltagare från hela världen.