• Ny klusterledare för kulturarv och hälsa

[2017-09-18] Större fokus på relationen mellan kulturarv och hälsa. Mindre fokus på standardiserade behandlingsmetoder vid psykisk ohälsa. Det är två saker som efterfrågas av Elisabeth Punzi, ny ledare i CCHS:s forskningskluster Heritage and Wellbeing.

• Ny lektor kopplar digital teknik till kulturhistoria

[2017-09-14] Han intresserar sig för mediernas historia och samtid, och ser kopplingar mellan 1700-talets salongskultur och dagens sociala medier. Jonas Ingvarsson är nyanställd lektor vid Göteborgs universitet och ska bland annat arbeta med utbildningen Redaktionell praktik.

• Platsers betydelse för hälsa och välbefinnande

[2017-05-17] En workshop om platsers betydelse för hälsa och välbefinnande hölls på tisdagen vid Nätverket för medicinsk humaniora. Arkitekter, läkare, psykologer, konstnärer och forskare samlades för att diskutera olika platser och vilken funktion de fyller. - Studier visar att hur vår miljö ser ut påverkar vår förmåga att läka, sa arkitekten Hanna Morichetto.

• Nya appar för medborgarforskning tema på workshop i april

[2017-04-19] Den 25-27 april hålls en internationell workshop om nya mobilverktyg för medborgarforskning på Göteborgs universitet. Intresserade av medborgarforskning bjuds in att delta, det finns några platser kvar. - Vi fokuserar på utveckling av mobila applikationer och plattformar, säger Dick Kasperowski, forskare inom vetenskapsteori och en av arrangörerna för dagarna.

• Han gör det nordiska kulturarvet tillgängligt

[2017-03-29] Dansk mytologi, digitalisering och koreansk punkrock - forskaren Timothy Tangherlini har många järn i elden. Men som gästprofessor hos Centrum för digital humaniora är det fullt fokus på databaser för nordisk litteratur och folklore.