Öppen föreläsning med professor Ursula Heise

Föreläsning

Öppen föreläsning med professor Ursula Heise, Department of English, Institute of the Environment & Sustainability vid UCLA, USA och författare till boken Imagining extinction (2016).

Efter föreläsningen är alla välkomna att mingla.

Ursula Heise är professor i engelska och kommer från UCLA och Institute of the Environment and Sustainability (IoES), USA. Hon är också en av grundarna till UCLA:s Lab for Environmental Narrative Strategies (LENS) som öppnade 2016.

Heises forskning rör sig i fält såsom litteratur och miljöstudier samt narrativ teori applicerad på traditionellt naturvetenskapliga områden. Hon har skrivit ett flertal böcker inom miljöhumaniora där Sense of Place and Sense of Planet (2008) och Imagining Extinction (2016) är bland de mest uppmärksammade. Ursula Heise är en eftertraktad föreläsare världen över och hennes besök i Sverige är ett samarrangemang mellan Göteborgs universitet och The Seed Box i Linköping.

Besöket finansieras av Kungliga Vitterhetsakademien, Nätverket för miljöhumaniora samt Ekogruppen vid Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion.

Datum: 2017-10-26

Kategorier: Miljö