DEN MODERNA TEKNIKEN ÄR BOKENS BÄSTA VÄN - Om digitaliseringen, kunskapen och framtidens bibliotek

Föreläsning

Under diskussionen inför ombyggnationen av det Humanistiska biblioteket vid Göteborgs Universitet, kom begrepp som »arena», »mötesplats», »korsväg», »station», terminaler» och till och med »café» att associeras till en digital kultur (man sitter ju och chattar, messar och håller på med sociala media), medan »läsesal», »böcker», »monografi», »hyllor», »samlingar» och »tystnad» föreföll vara kopplade till en analog tryckkultur. Flera av dessa begrepp tycks ha hamnat i någon sorts motsatsställning - men bygger inte det på en missuppfattning av digitaliseringens konsekvenser? Under denna Näckrostimme försöker Jonas Ingvarsson, litteraturvetare och mediehistoriker, bringa lite reda i begreppen.

Föreläsare: Jonas Ingvarsson, docent i litteraturvetenskap, Göteborgs universitet

Datum: 2017-11-21

Kategorier: Humaniora