Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss

Centrum för digital humaniora (CDH) vill erbjuda en plattform för att utforska och tillämpa de möjligheter och perspektiv som digitaliseringen kan erbjuda. Humanistisk forskning och undervisning kan förstärkas, förnyas och berikas såväl av digitala material, verktyg och metoder som av teorier, perspektiv och omprövningar tillkomna i dialog med vår samtids digitala kultur. CDH har en stark förankring i tvärvetenskap och metodutveckling, i synnerhet genom den framträdande position som språkteknologin, Språkbanken och Center for Language Technology har vid GU. Men humaniora fyller också en viktig roll genom att problematisera olika förhållningssätt till ny teknik och dess användning. Digital humaniora behöver alltså inte enbart handla om verktyg och tekniker utan kan bidra med kritiska perspektiv och nyskapande sätt att tänka kring hela den humanistiska diskursens relation till historien, samtiden och framtiden.

Vi vill gärna komma i kontakt med forskare, lärare och studenter som är intresserade av frågeställningar som rör humaniora och digital kultur i alla deras aspekter. Du behöver inte ha en färdig idé om hur ett eventuellt projekt ska utformas, inte heller ha någon kännedom om digitala tekniker, metoder eller perspektiv. Tveka alltså inte att kontakta oss om du är intresserad av samarbete eller har frågor om digital humaniora!

Centrum för digital humaniora är placerat på institutionen för litteratur, idéhistoria och religion på humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet. Centrumet huserar i rum C360 på Humanisten, Renströmsgatan 6 i Göteborg.

I vår handlingsplan (PDF) kan du läsa mer om vår verksamhet.

Vill du ha våra nyhetsutskick? Kontakta Katarina Wignell.

Kontaktinformation

Cecilia Lindhé, föreståndare Centrum för digital humaniora

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
073-829 99 01

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-03-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?