Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Välkommen!

Centrum för digital humaniora arbetar för att främja forskning, utbildning och samverkan som handlar om digitala fenomen och/eller använder digitala metoder. Vi arbetar kontinuerligt med initiering av nya forskningsprojekt. Kontakta oss gärna om du är intresserad av samarbete!

Vill du träffa oss? De flesta tisdagar finns vi på plats i C360, Humanisten, och då är du varmt välkommen att titta förbi kl. 11–12.

Vill du ha våra nyhetsutskick? Registrera din adress här!

Är du intresserad av studier inom digital humaniora? Läs mer här!

 

Nyheter

  • Arkivdata blir meningsfulla berättelser

    [2018-01-16] Arkiv, samlingar och databaser har länge varit källor till information som har använts både för att främja utveckling och tillhandahålla material för forskning. Doktoranden William Illsley undersöker hur man kan sätta in arkivdata i sammanhang och skapa berättelser.

  • Historien och samtiden studeras genom språkteknologin

    [2018-01-09] Med hjälp av språkteknologin ökar möjligheterna att studera historiska och samtida texter och kultur. Det berättar Nina Tahmasebi, som är ny postdoc vid Centrum för digital humaniora från och med årsskiftet.

  • Marcus Nordlund får Pedagogiskt pris 2017

    [2017-12-21] Humanistiska fakultetsstyrelsen har beslutat att tilldela Marcus Nordlund, professor i engelsk litteratur, Pedagogiskt pris 2017.

Masterprogram i Digital humaniora

Följ oss på Facebook

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-12-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?