• Utställning lyfter fram kärleksrelationer till prylar

[2019-02-01] Kan relationen till dina saker ses som en kärleksrelation? Vilka saker vårdar vi och vilka kastar vi bort? Det är några av frågorna som ställs under en kommande utställning på Världskulturmuseet. En del av utställningen bygger på forskningsprojektet Re:heritage som handlar om människors relationer till loppisköpta prylar.

• Mats Fridlund blir biträdande föreståndare för CDH

[2019-01-29] Mats Fridlund, teknik- och vetenskapshistoriker vid Max Planck-institutet för vetenskapshistoria i Berlin, kommer från och 1 mars vara biträdande föreståndare för CDH.

• Ett legendariskt världsrekord

[2019-01-28] Det var kampen mellan Gunder Hägg och Arne Andersson, en av svensk friidrotsshistoriens klassiska tvekamper.

• Dom spranger i min stad i mitt hjarta

[2019-01-11] En film från 1965 om stadsdelen Östra Nordstans historia

• CDH söker databassamordnare

[2018-12-21] Centrum för digital humaniora söker en databassamordnare för anställning på halvtid i ett år.