• Andrew Flinn guest researcher at CCHS/Archives cluster

[2017-12-01] Andrew Flinn, a Reader in Archival Studies and Oral History in the Department of Information Studies at University College London, and vice chair of the UK Community Archives will be guest researcher at the University of Gothenburg during December 2017. He will be hosted by the research cluster Embracing the Archives within the Centre for Critical Heritage Studies and based at the Department of Cultural Sciences.

• Doktorander inom humaniora möts på konferens

[2017-11-16] På torsdagen inleddes den första fakultetsgemensamma doktorandkonferensen på Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet. Konferensen innehåller presentationer om allt från varför svenska medelklassfamiljer köper sommarstuga till andlighet i Indien.

• Kortedala - en berättelse om folkhemmet

[2017-11-15] Kortedala är en stadsdel med omkring 9000 bostäder byggda på 1950-talet. Här finns landets första och kanske enda lägenhetsmuseum som speglar tiden mellan 1955 och 1965. Men syftet är inte bara att visa hur det såg ut, utan även visa vardagslivet med alltifrån pepparkaksbak till handarbete.

• Multisensorisk installation utmanar islamofobi

[2017-11-15] En karta av en engelsk gata, omgiven av skålar med små bitar av mat och kryddor, tygstycken, smycken - och så en mystisk svart låda som både pratar och släpper ut doft. Det handlar om en multisensorisk installation - en utställning som involverar alla fem sinnen. Här kan besökaren smaka, lukta, känna, lyssna och se på en liten del av världen. I det här fallet Golborne Road i London, även kallat Lilla Marocko.

• Bergsjöns bortglömda kulturarv

[2017-11-15] I Göteborgsförorten Bergsjön, alldeles intill höghusen i miljonprogrammet, finns en grav från år 1800 före Kristus. Anita Synnestvedt, forskare inom arkeologi vid Göteborgs universitet, driver ett projekt om vilka som bott på denna historiska plats under de senaste 4000 åren. Med en installation som fylls av berättelser från stenåldern fram till idag, vill hon visa på platsens kulturhistoriska värde.