• Arkivdata blir meningsfulla berättelser

[2018-01-16] Arkiv, samlingar och databaser har länge varit källor till information som har använts både för att främja utveckling och tillhandahålla material för forskning. Doktoranden William Illsley undersöker hur man kan sätta in arkivdata i sammanhang och skapa berättelser.

• Historien och samtiden studeras genom språkteknologin

[2018-01-09] Med hjälp av språkteknologin ökar möjligheterna att studera historiska och samtida texter och kultur. Det berättar Nina Tahmasebi, som är ny postdoc vid Centrum för digital humaniora från och med årsskiftet.

• Marcus Nordlund får Pedagogiskt pris 2017

[2017-12-21] Humanistiska fakultetsstyrelsen har beslutat att tilldela Marcus Nordlund, professor i engelsk litteratur, Pedagogiskt pris 2017.

• Andrew Flinn guest researcher at CCHS/Archives cluster

[2017-12-01] Andrew Flinn, a Reader in Archival Studies and Oral History in the Department of Information Studies at University College London, and vice chair of the UK Community Archives will be guest researcher at the University of Gothenburg during December 2017. He will be hosted by the research cluster Embracing the Archives within the Centre for Critical Heritage Studies and based at the Department of Cultural Sciences.

• Doktorander inom humaniora möts på konferens

[2017-11-16] På torsdagen inleddes den första fakultetsgemensamma doktorandkonferensen på Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet. Konferensen innehåller presentationer om allt från varför svenska medelklassfamiljer köper sommarstuga till andlighet i Indien.