• Museum tar hjälp av studenter för en app om Mölndals Bro

[2018-01-31] Studenter på Medier, estetik och kulturellt entreprenörskap har i ett samverkansprojekt med bland andra Mölndals Stadsmuseum tagit fram ett antal olika förslag till en app som ska förändra människors upplevelse av Mölndals bro.

• Dataspel som väcker filosofiska funderingar

[2018-01-19] Den som tror att dataspel bara är underhållning får tänka om. Dataspel kan i själva verket väcka djupa filosofiska frågor och iscensätta moraliska dilemman. Ämnet stod i fokus vid ett seminarium med Stefano Gualeni som är filosof, arkitekt och dataspelsutvecklare vid University of Malta.

• Arkivdata blir meningsfulla berättelser

[2018-01-16] Arkiv, samlingar och databaser har länge varit källor till information som har använts både för att främja utveckling och tillhandahålla material för forskning. Doktoranden William Illsley undersöker hur man kan sätta in arkivdata i sammanhang och skapa berättelser.

• Historien och samtiden studeras genom språkteknologin

[2018-01-09] Med hjälp av språkteknologin ökar möjligheterna att studera historiska och samtida texter och kultur. Det berättar Nina Tahmasebi, som är ny postdoc vid Centrum för digital humaniora från och med årsskiftet.

• Marcus Nordlund får Pedagogiskt pris 2017

[2017-12-21] Humanistiska fakultetsstyrelsen har beslutat att tilldela Marcus Nordlund, professor i engelsk litteratur, Pedagogiskt pris 2017.