Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Konserveringspodden om kultuarv med Jonathan Westin

  [2020-03-26] I Konserveringspoddens avsnitt ¿Vad mer kan vi lära oss om kulturarvet¿ berättar CDH:s forskningskoordinator Jonathan Westin om sitt arbete med att visualisera kulturarvsmiljöer.

 • CDH söker forskningsingenjör

  [2020-03-26] Centrum för digital humaniora söker en forskningsingenjör med inriktning mot AI, visualisering och bildigenkänning.

 • CDH söker en forskningsassistent

  [2020-03-24] Centrum för digital humaniora söker en forskningsassistent. Den huvudsakliga uppgiften blir transkribering av ett arkivbestånd bestående av handskrivna biografier och korrespondens under perioden 1750-1850.

 • Göteborgs universitet publicerar ny webb för Artificiell Intelligens och digitalisering

  [2020-02-20] 2017 beslutade regeringen om en digitaliseringsstrategi med det övergripande målet att Sverige ska vara världsbäst på att använda digitaliseringens möjligheter. Som ett svar på detta har Göteborgs universitet upprättat en gemensam plattform, SAID, och en ny webb, gu.se/ai

 • Ny seminarieserie om digital humaniora

  [2020-02-18] Centrum för digital humaniora startar ännu en öppen seminarieserie under våren 2020 som går under namnet DH-seminariet, då digitalisering och humaniora diskuteras. Tanken är att fånga upp intresset inom hela fakulteten för det vidsträckta fält som forskningsområdet digital humaniora täcker in.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-12-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?