Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Göteborgs universitet publicerar ny webb för Artificiell Intelligens och digitalisering

  [2020-02-20] 2017 beslutade regeringen om en digitaliseringsstrategi med det övergripande målet att Sverige ska vara världsbäst på att använda digitaliseringens möjligheter. Som ett svar på detta har Göteborgs universitet upprättat en gemensam plattform, SAID, och en ny webb, gu.se/ai

 • Ny seminarieserie om digital humaniora

  [2020-02-18] Centrum för digital humaniora startar ännu en öppen seminarieserie under våren 2020 som går under namnet DH-seminariet, då digitalisering och humaniora diskuteras. Tanken är att fånga upp intresset inom hela fakulteten för det vidsträckta fält som forskningsområdet digital humaniora täcker in.

 • Följ forskningsexpeditionen på Antarktis

  [2020-01-30] CDH-forskaren Jonathan Westin och kollegan Gunnar Almevik befinner sig just nu på Antarktis där de håller på att dokumentera en forskningsstation som Otto Nordenskjöld satte upp för över hundra år sedan. Via deras blogg kan du följa deras arbete.

 • Institutionen för kulturvetenskapers forskardag

  [2020-01-30] Institutionen för kulturvetenskaper genomför årligen en heldag där alla forskare presenterar sina forskningsprojekt. Presentationerna är öppna för studenter och personal på alla fakultetens institutioner samt för en bredare allmänhet.

 • 600 år av svenskt tryck ska digitaliseras

  [2020-01-28] Hela den svenska tryckproduktionen från 1400-talet fram till i dag ska göras digitalt tillgänglig. Det är målet med en avsiktsförklaring som undertecknas av Kungliga biblioteket och universitetsbiblioteken i Göteborg, Lund, Stockholm, Umeå och Uppsala.

Fler nyheter

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-12-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://cdh.hum.gu.se/Aktuellt/
Utskriftsdatum: 2020-02-25