Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

TfL-dagarna: tema Redaktionellt

Konferens

Den 18 och 19 oktober 2018 arrangerar redaktionen för Tidskrift för litteraturvetenskap - som just nu är Göteborgsbaserad - TfL-dagarna, som i år har temat Redaktionellt.

Inbjudan till TfL-dagarna 2018

Latinets editore betyder att "ge ut", "sätta fram", "skicka iväg", "avsluta", medan redigere handlar om att "återföra", "samla in", "ta emot" och att "reducera till ett särskilt tillstånd". Där det förstnämnda verbet syftar på distribution, syftar det sistnämnda på insamlande och bearbetning.

Redaktören är i så måtto någon som avslutar och får saker gjorda, men också den som hanterar, modifierar och sammanställer det som delvis redan föreligger. För redaktören ligger världen som en uppmaning att sortera, fånga in, sammanfatta och bearbeta.

Redaktören modifierar och omfördelar det som redan är eller ännu inte kommit i omlopp. Redaktören skapar nya distributionsvägar och distributionsformer för nya kombinationer och konstellationer av olika artefakter och yttranden, vilket TfL-redaktionen under de senaste två åren på olika sätt tagit fasta på.

Genom föredrag, live-enkäter och panelsamtal vill vi under årets TfL-dagar bjuda in till ett samtal om olika slags redaktionella praktiker i förhållande till frågor om estetik, forskning, undervisning och vetenskaplig publicering.

Medverkande: Solveig Daugaard, Johan Gardfors, Cecilia Grönberg, Annelie Bränström-Öhman, Daniel Möller, Åsa Arping, Axel Andersson, Ragnild Lome, Hedvig Härnsten med flera.

Ett mer detaljerat konferensprogram kommer att distribueras efter sommaren.

Tid: 2018-10-18 kl. 11.15 till 2018-10-19 kl. 13.00

Plats: Humanisten, Lilla Hörsalen, Renströmsg. 6 Göteborg.

ANMÄLAN OCH KONFERENSAVGIFT

Anmälan görs till tfl@lir.gu.se samt genom att sätta in konferensavgiften på PG 63 90 65-2. Senast 15/9. Ange TfL-dagen och ditt namn i meddelandefältet.

Konferensavgift inklusive lunch, middag, etc: 350 kronor. Vänligen ange önskemål om särskild kost.

Datum & tid: 2018-10-18 kl 11:15 till 2018-10-19 kl 13:00

Kategorier: Litteraturvetenskap

Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6
Lilla hörsalen

Sista anmälningsdag: 2018-09-15 kl. 13:00.

Kontaktperson: Christian Lenemark

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2015-04-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?