Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

DÄR INGEN SKA BO. En utställning om Östra Nordstans historia

Utställning

"/>

11 arkivanvändare och designstudenter från HDK har tillsammans skapat utställningen "Där ingen ska bo", som visas på Landsarkivet 11 januari till 9 april, 2019. Vernissage 11 januari, kl 18-21.

Utifrån filmen "Dom spränger i min stad i mitt hjärta", en skildring av livet i Östra Nordstan inför de omfattande rivningarna på 1960-talet, har deltagargruppen med arkivanvändare valt ut spår och händelser att forska vidare på. Deras arkivsökningar lyfter upp fragment ur människors liv och stadsdelens förändringar genom historien.
Studenter i design (årskurs 2) har sedan fått ta till sig och formge materialet. Resultatet är en berättelse om livets alldaglighet, om människors drömmar och motgångar, utanförskap och tillhörighet.

VERNISSAGE:
11 januari, kl 18-21.
Landsarkivet, Arkivgatan 9A

Utställningen visas till och med 9 april. För öppet tider se https://riksarkivet.se/goteborg

Utställningsprojektet är ett samarbete mellan Riksarkivet Landsarkivet i Göteborg och HDK - Högskolan för design och konsthantverk.

Datum & tid: 2019-01-11 kl 18:00 till 2019-04-09 kl 16:00

Kategorier: Samverkan

Plats: Landsarkivet/Riksarkivet, Arkivgatan 9 A, Göteborg

Evenemangslänk: Läs mer om DÄR INGEN SKA BO. En utställning om Östra Nordstans historia

Kontaktperson: Jesper Norda

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2015-04-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?