DISPUTATION: David McCallum

Tid: 2018-09-26 kl 13:00
Plats: Akademin Valand, Vasagatan 50 - Glashuset

Evenemangstyp: Disputation

David McCallum disputerar i digital gestaltning med avhandlingen Glitching the Fabric: Strategies of New Media Art Applied to the Codes of Knitting and Weaving Opponent: Dr Alex McLean, Researcher (Fil. dr Alex McLean, forskare)

Boksläpp med mingel: BOMBER, VIRUS, KURIOSAKABINETT. TEXTER OM DIGITAL EPISTEMOLOGI

Tid: 2018-09-26 kl 17:30

Evenemangstyp: Seminarium

Välkomna till ett postseminarium där Jonas Ingvarsson tillsammans med Rojal förlag presenterar sin bok "Bomber, virus, kuriosakabinett. Texter om digital epistemologi". Vi bjuder på dryck och tilltugg. Boken kommer finnas till försäljning.

BOKMÄSSAN: Filmkunnighet i en digital era

Tid: 2018-09-27 kl 13:00
Plats: Svenska mässan, Mässans Gata 24

Evenemangstyp: Seminarium

Förmågan att spela in och kunna avläsa och kritiskt förhålla sig till bilder är idag en nödvändig kompetens i utvecklingen och byggandet av vårt samhälle. I den visuella kultur vi lever i idag är det svårt att värja sig inför bilders påverkan som rör allt ifrån hur vi röstar i valet till vilket schampo vi väljer att köpa.

Föreläsare: Medverkande: Linda Sternö, lektor Akademin Valand, Pia-Marie Wehrling, konsulent Film Kultur i Väst, samt Ruben Östlund, manusförfattare och regissör. Moderator: Ylva Gustafsson, regionutvecklare kultur Västra Götalandsregionen.

BOKMÄSSAN: 1800-talsklassiker blir webbportal

Tid: 2018-09-27 kl 13:30
Plats: Svenska mässan

Evenemangstyp: Föreläsning

Carl Jonas Love Almqvists klassiska roman Drottningens Juvelsmycke publicerades 1834. Nu ska boken presenteras i en webbportal där romanens olika delar som dialog, brev, tidningsnotiser och musikstycken presenteras och kontextueliseras. Hör forskaren Jonas Ingvarsson berätta om sitt arbete med digitaliseringsprojektet.

Föreläsare: Jonas Ingvarsson, forskare vid Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion

BOKMÄSSAN: Svenskt kvinnobiografiskt lexikon (SKBL) - behövs det?

Tid: 2018-09-27 kl 14:30
Plats: Monter B0774, Bokmässan

Evenemangstyp: Mässa

Föreläsare: Maria Sjöberg, professor i historia, institutionen för historiska studier, Ulrika Lagerlöf Nilsson, doktor i historia, institutionen för historiska studier, Cecilia Pettersson, doktor i litteraturvetenskap, institutionen för litteratur, idéhistoria och religion.

Sida 1 av 5

Sök evenemang