This is not a Departure Hall

Tid: 2019-04-27 kl 12:00

Evenemangstyp: Utställning

Välkommen på årets examensutställning i fotografi från Akademin Valand. Studenter från BA3 och MA2 visar sina individuella arbeten på fyra våningsplan i den unika miljö som Röda Sten Konsthall utgör.

Kulturarvsdagen: Tema Samiskt Kulturarv

Tid: 2019-05-02 kl 10:00

Evenemangstyp: Seminarium

Dagen riktar sig till studenter och lärare på kulturarvsprogrammet, arkeologi, historia och antikens kultur och samhällsliv samt alla andra intresserade av samisk historia och kultur.

Artificiell kreativitet? Kreativ intelligens? Sven-Olof Bodenforsseminariet 2019

Tid: 2019-05-03 kl 13:30
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - Malmstensalen

Evenemangstyp: Seminarium

Artificiell Intelligens är en realitet i det samhälle som existerar och formeras runtomkring oss. Det påverkar arbetsmarknaden och gamla yrkesroller förändras. Morgondagens arbetskraft måste förhålla sig till en ny omvärld, vilket ställer nya krav på dagens utbildningar. Välkommen till ett spännande samtal om Artificiell Intelligens, digitalisering och den förändrade professionen.

Föreläsare: Välkommen: Per Cramér, rektor Handelshögskolan vid Göteborgs universitet
Introduktion till AI: Claes Strannegård, Chalmers
Evidens från professionen:
Bo Karlsson, PWC
Agnes Hammarstrand, Advokatbyrån Delphi (Årets advokat 2018)
Mikael Elam, Sahlgrenska akademin
Reflektion från universitetet: Ulf Petrusson, Handelshögskolan
Paneldebatt med samtliga ovan samt Handelshögskolans studentkår
Moderator: Leila Brännström, Lunds Universitet

Publik arkeologisk utgrävning vid Konstepidemin

Tid: 2019-05-04 kl 12:00
Plats: Konstepidemins väg 6, 413 14 Göteborg

Evenemangstyp: Socialt

Välkommen till en arkeologisk utgrävning vid Konstepedimin i Göteborg!

Choosing the Past: Whose stories do we tell?

Tid: 2019-05-20 kl 13:30

Evenemangstyp: Konferens

Humanities and social sciences help form the narratives about our past, present and future. These stories are used actively to shape and preserve memories and identities on both an individual and group level, operating on different scales: They are personal, local, regional, national and global. Although they facilitate the creation of communities, a sense of belonging, and shared interests and values, they can also be excluding: Traditional origin stories of nation states often exclude indigenous people or more recent immigrants and refugees. Narratives are also construct-ed for political purposes, appropriating the past in order to justify political ideologies and actions. The purpose of the workshop is to critically evaluate our roles within the production of these narratives. It aims to ensure early communication and thus cooperation between neighbouring fields that make use of different methods and materials, but nonetheless have similar and overlapping ambitions. This is a workshop intended for PhD-students. Contact Frida Espolin Norstein for more information.

Sida 1 av 2

Sök evenemang