An error occurred: javax.servlet.jsp.JspTagException: Current slot is not a valid slot [3>2]

UNBOXING ARKIVET - 400 år av berättelser, 11 jan-10 feb

Tid: 2018-01-11 kl 18:00
Plats: Landsarkivet, Arkivgatan 9 A, Göteborg

Evenemangstyp: Utställning

I 400 år har Riksarkivet bevarat olika typer av information - allt från medeltida brev till dagsfärska digitala uppgifter. I denna utställning kommer några av dessa berättelser lyftas fram och tolkas av designstudenter från åk 2 vid HDK.

Workshop: Interpretation i världsarvet

Tid: 2018-01-30 kl 09:30
Plats: Vitlycke museum, Tanumshede i norra Bohuslän

Evenemangstyp: Workshop

Workshop: Interpretation i världsarvet

Föreläsare: Se bifgad pdf

Allt måste äntligen bli bättre - ett samtal om litteratur och verklighet

Tid: 2018-02-01 kl 18:00
Plats: Göteborgs Litteraturhus, Heurlins plats 1, Göteborg

Evenemangstyp: Seminarium

Om man vill förändra världen är kanske inte litteraturen rätt plats. Om man vill förändra litteraturen, är en skola då rätt plats? Välkommen till ett samtal om litteratur och verklighet med Johannes Anyuru, Victoria Greve, Balsam Karam och Nils Olsson.

Föreläsare: Balsam Karam debuterar i vår med romanen Händelsehorisonten. Hon arbetar som bibliotekarie på Rinkeby bibliotek och har gått Biskops Arnö författarskola och Litterär gestaltnings masterprogram. Johannes Anyuru är poet och författare, aktuell både med romanen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar (2017) och nu i vår med essäboken Strömavbrottets barn. Texter om konst, våld och fred 2010-2018. Nils Olsson är litteraturvetare och arbetar på utbildningen Redaktionell praktik på Göteborgs universitet, samt sitter i redaktionsrådet för tidskriften och förlaget Glänta. Victoria Greve är ny idé- och kritikredaktör på Göteborgs-Posten. Hon började tidigt skriva för tidskriften Ponton och fortsatte som frilansskribent och har jobbat för kulturredaktionerna på Sveriges radio och Expressen. Leder samtalet gör Jenny Tunedal som är poet aktuell med Rosor, skador. Hon är även litteraturkritiker och lektor i Litterär gestaltning, Göteborgs universitet.

Forskardagen 2018

Tid: 2018-02-07
Plats: Institutionen för kulturvetenskaper, Vera Sandbergs Allé 8

Evenemangstyp: Temadag

Institutionen för kulturvetenskaper bjuder in till en forskardag, där forskare från alla institutionens ämnen presenterar pågående och avslutade forskningsprojekt. Såväl studenter, forskarkollegor som allmänheten var välkomna.

Politics, limits and dangers of visibility - Reflecting on challenges and responsibilities of visual digital research. Lecture with Adi Kuntsmann

Tid: 2018-02-13 kl 10:15
Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6 - E322

Evenemangstyp: Föreläsning

This talk brings together Kuntsman's past and current work on social media politics and digital cultures to reflect on the politics, limits and dangers of on-line visibility, in particular where visual digital research concerns precarious subjects (migrants, refugees, activists) or victims of military, police and civilian racist violence.

Föreläsare: Adi Kuntsmann

Online ethnography workshop with Adi Kuntsman

Tid: 2018-02-13 kl 14:15
Plats: Institutionen för kulturvetenskaper, Vera Sandbergs Allé 8 - Vasa 2

Evenemangstyp: Workshop

This workshop will provide participants with insights on various aspects of online ethnography, from approaches and research design, to mapping of how to manage online data. During the first part of the workshop, Adi Kuntsman will give an introduction to doing ethnography in a digital environment. During the second part of the workshop, participants are invited to contribute to the theme with a specific question of their choice.

Föreläsare: Adi Kuntsmann

Historisk temavecka

Tid: 2018-02-21 kl 08:00
Plats: Institutionen för historiska studier, Eklandagatan 86 - Hörsalen

Evenemangstyp: Temadag

Save the date! Vecka 8 2018 arrangerar institutionen för historiska studier en temavecka med föreläsningar och seminarium som tar avstamp i institutionens ämnen.

Öppet hus på FLoV 15 mars

Tid: 2018-03-15 kl 15:00
Plats: Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori (FLoV)

Evenemangstyp: Öppet hus

Nyfiken på filosofi, lingvistik och vetenskapsteori? Den 15 mars har institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori öppet hus. Kom och lyssna på våra forskare, lärare och studenter. Klockan 15.00-19.00 har vi huset fullt av aktiviteter och bjuder på fika. Alla är hjärtligt välkomna, ingen föranmälan krävs.

Föreläsare: Institutionens forskare

Sida 3 av