Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tro, hopp och konst. Konst som politiskt verktyg. Presentation och samtal utifrån forskarrapport om Statens konstråds satsning Konst händer

Seminarium

Abstract: Forskaren och konstnären Monica Sand tar upp platsspecifika problem, något som är en central dimension av det multisensoriska forskningsfältet. I forskningsrapporten Tro, hopp och konst har Sand följt Statens konstråds satsning Konst händer. Satsningen var unik genom att miljonprogrammets miljöer och offentliga platser var i fokus för konstnärliga insatser. Sand ställer frågor som: Vem har makten att tolka platsspecifika problem och kan konst bidra till att skapa en större delaktighet där människor bor och lever? Sand har medverkat i dansarkivprojekt vid Institutionen för kulturvetenskaper och varit gästforskare inom Centrum för kritiska kulturarvsstudier.

Läs rapporten här: http://konstframjandet.se/aktuellt/ny-rapport/

Språk: svenska och/eller engelska.

Ansvarig för seminarieserien: Astrid von Rosen astrid.von.rosen@arthist.gu.se. Organiserad i samarbete med Expansion och mångfald (VR 2019-2021) samt Centrum för kritiska kulturarvsstudier vid Göteborgs universitet.

Föreläsare: Monica Sand

Datum: 2019-10-08

Tid: 13:15 - 15:00

Kategorier: Humaniora

Arrangör: KUV i samarbete med CCHS/Arkivklustret och CDH

Plats: Institutionen för kulturvetenskaper, Vera Sandbergs Allé 8
Vasa 2

Evenemangslänk: Läs mer om Tro, hopp och konst. Konst som politiskt verktyg. Presentation och samtal utifrån forskarrapport om Statens konstråds satsning Konst händer

Kontaktperson: Astrid Von Rosen

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2015-04-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?