Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Masterprogrammet Digital Humaniora

Masterprogrammet i digital humaniora är en spetsutbildning i skärningspunkten mellan de centrala humanvetenskapliga kompetenserna och teknikområdet. I din utbildning får du både arbeta med humanistiska frågeställningar och ta dig an frågor om digital teknik i förhållande till dagens samhälle, kultur och forskning.

Du kommer att få utbildning i att kunna använda datorstödda forskningsmetoder och digitalisera text och bild. Ett användningsområde för dessa kunskaper är att till exempel kunna göra kulturarvsmaterial tillgängligt digitalt samtidigt som du har den kritiska kompetens som behövs för att ställa de viktiga frågorna. 

Inom digital humaniora kan du arbeta med allt från medeltida texter till visualisering av data. Dina kommande arbetsuppgifter kan både ligga inom forskning som inom kulturarvs-, biblioteks- eller digitaliseringssektorn där du kanske arbetar inom projekt som kräver att många discipliner samarbetar. Du kommer att kunna använda digital teknik för att problematisera och experimentera med publiceringspraktiker och blir redo att arbeta med olika former av kulturförmedling och kunskapsproduktion. Din kompetens kommer att vara attraktiv för många olika branscher. Du kommer att bli utbildad för forsknings- och utvecklingsarbete för en såväl nationell som internationell arbetsmarknad.

Läs mer om masterprogrammet i digital humaniora

Master in Language Technology

Det internationella masterprogrammet i språkteknologi Master in Language Technology, 60/120 hp, ges på engelska och riktar sig till dig som har en bakgrund i formell lingvistik, språkteknologi, datalingvistik eller datavetenskap. Om du är intresserad av hur vi kan samtala med datorer, hur sökmotorer hittar relevanta dokument, hur man kan förbättra översättningsprogram etc är detta en utbildning för dig.

Kontaktinformation

Camilla Alvhage, studievägledare

Telefon:
031-786 4580

Kontaktinformation

Christian Lenemark, koordinator för masterprogrammet Digital humaniora

Telefon:
031-7864920

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2019-11-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://cdh.hum.gu.se/utbildning/program/
Utskriftsdatum: 2020-02-25